reconnecting

“When one tugs at a single thing in nature, he finds it attached to the rest of the world.” 

John Muir

Wat is reconnecting?

Om beter in contact te komen met jouw eigen natuur leer je via reconnecting – opnieuw verbinden – de eigen verbondenheid met onze aarde fysiek te ervaren. Je gebruikt hierbij jouw gevoel, reuk, gehoor, smaak en zicht om heel bewust op te gaan in de omgeving. Diep verankerd in onze genen zit een ‘intense nieuwsgierigheid en drang om de natuurlijke wereld te verkennen’, maar we komen tegenwoordig helaas vaak niet verder dan een mooie natuurdocu op Netflix. Om onze verbondenheid opnieuw te leren ervaren trekken we – offline– een hele tot anderhalve dag, de natuur in.

Hierbij dragen we gemakkelijke, onopvallende kleding om zo in de omgeving op te gaan en om de dieren niet af te schrikken. Er zijn enkele bijzondere locaties op de route en we maken gebruik van alle zintuigen om jouw natuur naar buiten te laten. We maken een eenvoudig onderkomen en staan met de zon op om de dageraad te begroeten. We maken een natuurlijk kunstwerk of werktuig, baden in natuurwater en zoeken ons eten deels in het wild. Dit programma is alleen beschikbaar tussen 1 mei en 31 oktober. Voor de beste zintuiglijke ervaring beperken we het spreken tot het noodzakelijke.

Een van de meest natuurlijke effecten, de essentie van hoe ons lichaam altijd al functioneerde, is jezelf te aarden door blootsvoets of met je huid in contact te komen met de aarde.

“Alles wat ons vertraagt ​​en geduld afdwingt, alles wat ons terugbrengt in de langzame cirkels van de natuur, is een hulp. Tuinieren is een instrument van genade. “

May Sarton

Begeleid tuinwerk

Ook is er de mogelijkheid om via begeleid tuinwerk in onze mooie moestuin, letterlijk met je handen en voeten de verbinding met je aardkern te herstellen. Dit is jaarrond mogelijk. Wij geloven dat er voor iedereen passend werk of tijdsbesteding is, hoe dan ook. Door ervaring gedreven zien wij hoe belangrijk werken –oftewel participeren/meedoen – is.

Als een betaalde baan teveel druk of problemen geeft, maar je wil wel graag op een vaste plek bezig zijn en ervaring opdoen, dan kunnen wij belevingsgerichte dagbesteding aanbieden. In een oriëntatiegesprek verkennen we je wensen, mogelijkheden en belastbaarheid. We bespreken de kaders waarbinnen je werkt en de tijdsbesteding die jou past.

a garden isn`t made by sitting in the shade..

Mijn tarieven zijn marktconform en op aanvraag in te zien. Voor aantoonbaar minder draagkrachtigen behoort een speciaal tarief tot de mogelijkheden. lees meer.

..gebruik van alle zintuigen om de natuur naar binnen te laten..

Ben je benieuwd geworden? Neem dan contact met me op.