over mij

Mijn naam is Romke Wijma en ik woon in het landelijke Siegerswoude, Friesland. Een groot deel van mijn leven ben ik werkzaam in de natuurvoedingssector met voornamelijk kwaliteit als mijn specialiteit. Samen met mijn levenspartner Ida de Vries runnen we theeschenkerij Bellefleur en een grote sier- en moestuin waarin we o.a. vele soorten pompoenen kweken. We hebben 4 volwassen kinderen.

motivatie

Door persoonlijke groei en ontwikkeling gedreven kreeg ik, naast mijn werk en hobby`s, de behoefte bij te dragen aan de groei van anderen. Ik heb een opleiding als natuurcoach en begeleider gevolgd aan de academie Kraaijbekerhof in Driebergen. Mijn diepgevoelde verbondenheid met onze natuurlijke wereld heeft me de richting en inspiratie gegeven om het coachen op deze manier vorm te geven.

Op mijn reizen en omzwervingen over verschillende continenten heb ik vaak de verwondering gevoeld voor de soms fenomenale natuur. Ook tijdens observaties dichterbij ervaar ik de natuurlijke wereld in al haar schoonheid. Door de huidige ontwikkelingen worden we hier steeds bewuster van. Het wordt pas echt zichtbaar als je hier tijd en aandacht aan geeft. Ik wandel, tuinier, kook én fotografeer graag.

competenties

Ik heb voor een holistische coaching opleiding gekozen waarin de hele mens, verbonden met aarde en kosmos, als uitgangspunt wordt genomen. Een mensbeeld dat ervan uitgaat dat de natuur, je lichaam, geest en ziel één dynamisch geheel zijn en dus onderling nauw met elkaar verbonden. Alles om je heen, alles in jezelf, is energie, en energie verbindt. Het geheel is een systeem, waarin alles met elkaar is verbonden.

In mijn werk heb ik diverse leidinggevende functies bekleed en op persoonlijke titel verschillende trainingen gevolgd. Onder meer Essence training, Bewustzijnstraining en een deel van de beroepsopleiding Healing bij Caduceus Lieveren zijn daar onderdeel van. Persoonlijke tragedies waaronder een langdurig psychiatrisch traject van een dierbare, verlies en scheiding hebben mij mede gevormd als coach.

volwaardige voeding

Gezonde voeding en levensstijl dragen bij aan een gezonde geest in een gezond lichaam. Door mijn levenslange ervaring in de natuurvoedingssector kan ik je persoonlijk adviseren hoe je een gezond eetpatroon kunt toepassen in je leven.

Ben je benieuwd geworden? Neem dan contact met me op.