wandelcoaching

Wat is wandelcoaching?

Bij aardkern natuurcoaching help ik je op weg met vragen over burn-out, angst, verlies, stress, relaties, werk, sociale mediagebruik of eventuele dilemma’s die er spelen. Een van de technieken die ik gebruik is wandelcoaching. Al wandelend onderzoeken we de achtergrond van je coachvraag. We verkennen wat er nu nodig is en welk pad je daar kan brengen. Door oefeningen en opdrachten leer je goed te aarden. Je landt in je gevoel en krijgt helder zicht op de keuzes die je hebt en de stappen die je nu kunt zetten.

Wandelcoaching houdt in dat we in een mooie natuurlijke omgeving, aan de slag gaan met het dilemma of de vraag die er bij jou speelt. In een gratis oriëntatiegesprek kijken we eerst of er een “klik” is. Daarna volgt in de eerste sessie een intake waarin we jouw coachvraag zo helder en duidelijk mogelijk formuleren. Hiermee kaderen we het onderwerp zodanig dat we snel tot de kern door kunnen dringen. Ik stel een duidelijk ontwikkelplan op en we spreken het aantal sessies af die nodig zijn om tot een bevredigend resultaat te komen.

We maken gebruik van wat de natuur op dit moment voorhanden heeft. Je krijgt in een beperkt aantal sessies diepgaand inzicht, handvatten en weer grip op jouw leven. Afhankelijk van je woonplaats is er keuze uit mooie natuur op verschillende locaties in de noordelijke provincies. Omgevingspsycholoog en hoogleraar natuurbeleving Agnes van den Berg onderzocht voor een zorgverzekeraar de effecten van wandelcoaching. Haar bevindingen zijn te vinden in het rapport ‘Effectmeting Wandelcoaching’.

praktisch

We spreken af op een goed bereikbare parkeerplaats en zetten de telefoon op stil. In principe wandelen we bij ieder weertype, behalve als de veiligheid het niet toelaat, zoals bij storm of onweer. Zorg voor goede, comfortabele wandelschoenen, eventueel een flesje water en zo nodig een regenjas of paraplu.

Ben je benieuwd geworden? Neem dan contact met me op.

reacties van klanten

…Het was vandaag een prettige coaching, ik voelde mij op mijn gemak, gehoord en gezien. Verder vond ik het verhelderend om buiten al pratende de dingen op een rijtje te krijgen…

….Ik merkte gaande de wandeling dat alles rustiger werd en aandachtiger. We hebben een oefening gedaan over loslaten en dat was echt heel bijzonder en mooi, ook hoe Romke dit heeft begeleid. Verder vind ik de manier die Romke toepast over de aandacht voor de natuur en de vergelijking van de natuur met een mensenbestaan ook fijn en troostend….

….Het was een best vermoeiende en heftige sessie omdat het wel heel dichtbij kwam. Ik voel heel duidelijk dat ik hier iets mee moet, maar dat maakt me ook een beetje bang.  Ik kom zo wel dichter bij mezelf ….

‘Het pad is geen rechte lijn; het is een spiraal. 

Je komt voortdurend terug op dingen die je dacht te begrijpen en je ziet diepere waarheden. “

– Barry H. Gillespie

Mijn tarieven zijn marktconform en op aanvraag in te zien. Voor aantoonbaar minder draagkrachtigen behoort een speciaal tarief tot de mogelijkheden. lees meer

welk pad kies jij?